U subotu je na Višnjiku proslavljena 28. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Zadru. 

Vodeći ljudi zadarskog HDZ-a okupili su se uoči Badnjaka kako bi se prisjetili stvaranja stranke u prostorijama kina Pobjede 23. prosinca 1989. godine. U ulozi izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića blagdanskom skupu nazočio je ministar uprave Lovro Kušćević koji je čestitao čelnim ljudima zadarskog HDZ-a na „dobrom vođenju Zadra". 

- Zahvaljujući vama dolazi do investicija jer da nije vas koji stalno lobirate za projekte, Vlada ne bi ni znala za njih, poručio je ministar. 

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić nabrojao je te projekte, služeći se mobitelom za pomoć u govoru. Treba preuzeti odgovornost i nastaviti dalje, istaknuo je prvi čovjek grada. Župan Božidar Longin osvrnuo se na godinu na izmaku i elementarne nepogode koje su je obilježile dodajući kako se "u tim kriznim situacijama pokazala njihova sposobnost upravljanja". Poželio je svima bolju novu godinu u kojoj će se više raditi na novim projektima, a ne na sanaciji. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Joso Nekić među najvažnije projekte HDZ-a u dugogodišnjem vođenju Grada izdvojio je luku Gaženica te sustav odvodnje. 

- Danas sličimo europskom gradu, a najvažniju ulogu u tome odigrao je Božidar Kalmeta, naglasio je gradski pročelnik za školstvo i odgoj. 

Upravo je govor bivšeg zadarskog gradonačelnika i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a dobio najveći pljesak okupljenih.

- HDZ nikad nije izgubio povjerenje građana Zadra. U svijetu nisu poznati takvi slučajevi. To je zato što mi ne prodajemo demagogiju, kod nas nema praznih riječi. Svugdje se može dokazati i pokazati - ovo smo mi napravili. Druge stranke ne bi napravile ni desetinu onoga što mi napravili za ovaj grad. Moramo nastaviti provoditi ovakvu politiku,  poručio je Kalmeta protiv kojeg je u tijeku sudski postupak. Kalmeta je još jednom naglasio kako je SDP-ova Vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem, za razliku od aktualne HDZ-ove, bila neprijateljski raspoložena prema Zadru. 

Slavlju na Višnjiku prisustvovali su i saborski zastupnici Davor Lončar i Grozdana Perić, državna tajnica za demografiju Marija Pletikosa, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, bivši župan Stipe Zrilić kao novi predsjednik Ureda državne uprave, dogradonačelnici i dožupani te brojni HDZ-ovi pročelnici, vijećnici, gradonačelnici i načelnici. 

Atmosferu sa stranačkog okupljanja objektivom je zabilježio naš fotograf Antonio Pejić.