U preventivno-represivnoj akciji "Zajedno za sigurniji promet" policijskim službenicima na zadarskim cestama danas su se pridružili zadarski župan Božidar Longin, zamjenik gradonačelnika Ante Babić i direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados.

Longin kod zgrade "Peglice", Babić u Foši i Rados na zaobilaznici dočekali su vozače i onim savjesnima podijelili poklone. Poznatim Zadranima u akciji se pridružio i zamjenik načelnika PU zadarske Nikola Šindija.

Za vrijeme akcije podijeljeno je preko 400 poklona savjesnim vozačima, a prema izvješćima s terena broj savjesnih vozača daleko je premašio broj onih zatečenih u prekršaju.

Cilj akcije je zadržavanje povoljnog stanja sigurnosti na cestama, posebno u blagdansko vrijeme, kad se očekuje povećanje intenziteta prometa na cijelom području policijske uprave. Tijekom predstojećih blagdana, uz slavlje i blagdansko raspoloženje može se očekivati da će građani posegnuti i za alkoholom koji nikako ne ide uz sigurno odvijanje prometa. Također će se pojačano nadzirati prekršaji vezani uz nekorištenje pojasa i zaštitne kacige, korištenje mobitela u vožnji, kako i poštivanje ograničenje brzine.