ZADAR - Godine uspješnog poslovanja, ulaganja i razvoja u Turisthotelu i ovog su prosinca nagrađene s božićnicama u iznosu od 1700 kuna plus bon od 400 kuna isplaćene za 370 zaposlenika (među kojima su stalni sezonci).

Posebne darove je dobilo i njihovih 150 djece. Uz uzorne božićnice, Turisthotel isplaćuje i uskrsnice u iznosu od 800 kuna.
U Turisthotelu su odavno svjesni kako su kvalitetni i zadovoljni kadrovi temelje za njihove sjajne poslovne rezultate s kojima je ta tvrtka vodeća u zadarskom gospodarstvu.
Uprava Turisthotela na čelu s Franom Skoblarom sve je bliže smjeni generacija, a da bi se kadrovska politika razvijala u  potentnoj ravnoteži, od ove jeseni brinut će se nova direktorica ljudskih resursa (potencijala), Nives Kalac. Njoj je Uprava s pravom povjerila i vođenje hostela Forum kojeg je dovela do nagrada i priznanja struke. Obzirom na unutrašnji potencijal kadrova, nije bilo teško naći i njenog „nasljednika". Novi direktor hostela Forum postao je Ivan Niseto, dok će prodaju voditi Frane Skoblar ( imenjak predsjednika Uprave). Obojica mladi i stručni kadrovi koji su prošli uobičajen razvojni put i dokazali se na prijašnjim poslovima.

Sve svoje bogato iskustvo na različitim mjestima u toj turističkoj kući, Nives Kalac pretočit će u novi itekako odgovoran posao ljudskih resursa Turisthotela.- Kada čitamo povratne informacije naših gostiju da osjećamo ponos kada dobijemo pohvale ali ljutnju zbog nečega što nismo dobro napravili, tako ona doživljava svoju misiju nove dužnosti u Turisthotelu. Nakon 21 godinu radnog iskustva, u novoj ulozi direktorice, Nives Kalac bit će posrednik između Uprave i zaposlenika.

- Zadovoljstvo zaposlenika, dobra i poticajna radna atmosfera nisu fraze ako mi na tome sustavno radimo. Jer da bi imali vrhunsku sezonu, kakva je bila i ova posljednja, u radnike treba ulagati, njih treba educirati, kazala je nova direktorica u Turisthotelu. Uz njeno imenovanje vezuje se najveća novost u poslovanju te turističke kuće, kojoj je zaštitni znak turističko naselje Zaton. Tamo od rujna odvija Turisthotelova akademija koju vodi Zvonimir Župan, voditelj sektora ugostiteljstva.

- Osvijestili smo potrebu kod naših ljudi koji sezonski rade u Zatonu kako je nužno da se educiraju i steknu nove vještine koje će im koristiti u njihovom razvoju pa čak i boljoj poziciji na tržištu. Kuhari, konobari, sobarice i spremačice prolaze kroz cikluse edukacije koja se po vlastitom programu provodi u Zatonu, doznaje se od direktorice ljudskih resursa. TN Zaton je takvog tipa da je radi samo sezonski, dok se jednog dana tamo ne izgradi planirani hotel. Turisthotel nastoji zaposliti što više sezonaca kako bi ih imali na raspolagnju i za slijedeću sezonu koju treba pripremiti. Za iduću sezonu pripreme su zahuktale, osobito što se tamo stari apartmani ruše a grade oni koji će imati zvjezdicu više a time i  bolju razinu usluge. Za nju se spremaju sezonci i stalni zaposlenici Turisthotela.

Za nove sezonce prvi put će u Zatonu biti osiguran smještaj u 30  mobilnih kućica. Iako su radnu snagu godinama crpili iz zadarskog bazena, obzirom na situaciju na tržištu te generacijsku smjenu, u Turisthotelu računaju i na sezonce iz unutrašnjosti Hrvatske. O uvozu radne snage niti ne razmišljamo, ističe direktorica Nives Kalac.