U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi nakon utakmice između Zadra i Šibenika na Višnjiku. 

Oko 22 sata ispred dvorane policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske prišao je osobama kako bi obavio službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta, a jedan se mladić oglušio na zapovijed policijskog službenika da pođe sa njim. 

Budući da se oglušio, policijski službenik ga je uhvatio za ruku, nakon čega je osumnjičenik iz skupine većeg broja nepoznatih osoba dotrčao do policijskog službenika te ga svojim rukama uhvatio za desnu ruku pokušavajući onemogućiti privođenje do službenog vozila. Policijskom službeniku u pomoć je prišao drugi policijski službenik te 19-godišnjaka uporabom fizičke snage odmaknuo od policijskog službenika.

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika. 

Kako doznajemo od glasnogovornika PU zadarske Elisa Žodana, riječ je o 19-godišnjaku sa splitskog područja koji je policiji poznat od ranije po sličnim djelima. Ovo je jedini zabilježeni slučaj izgreda u ponedjeljak za vrijeme košarkaškog derbija na Višnjiku.