Na konferenciji Dobro upravljanje i pametna specijalizacija JLP(R)S, održanoj u petak u Zagrebu, dodijeljene su nagrade najboljim projektima inicijative "Neka zvijezde sjaje" koja je pokrenuta kao zajednička inicijativa devet zastupnika Europskog parlamenta s ciljem poticanja europskog zajedništva i solidarnosti te promicanja i povećanja vidljivosti rezultata kohezijske politike.

Među nagrađenima je i projekt Grada Zadra - „Coworking Zadar - suradnjom do inovacija". Projektom je prije dvije godine uspostavljen coworking prostor u Zadru s ciljem povećanja mogućnosti samozapošljavanja i poboljšanja usluga podrške za male i srednje poduzetnike. U sklopu projekta, 365m2 uređeno je kao zajednički radni prostor za različite neovisne profesionalce i mikro poduzetnike kojima su na raspolaganje stavljene kvalitetna infrastruktura i oprema za rad. U prostoru na Putu Murvice su tako osigurani brz i siguran pristup internetu, stolovi za rad u otvorenom prostoru, samostalni uredi, soba za sastanke, dvorana za prezentacije i seminare te prostor za odmor i druženje. Nagradu za uspješan poduzetnički projekt u ime Grada preuzeo je Ante Ćurković iz Upravnog odjela za EU fondove.

Osim COIN-a, nagrađeni su i sljedeći projekti: Sisačko-moslavačka županija - projekt "Sisačko-moslavačka županija - Središte gaming industrije", Grad Petrinja i udruga DOOR - projekt „Znanjem do toplog doma" te Grad Šibenik - projekt „Revitalizacija tvrđave svetog Mihovila". Izvan konkurencije odabran je projekt Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - projekt „OSTEOGROW".

Čestitke ovim izvrsnim projektima koji mogu služiti kao primjeri dobre prakse, poručila je Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu.