U prigodi božićno-novogodišnjih blagdana u organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije upriličen je tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak. Pozivu organizatora i domaćina odazvalo se stotinjak uzvanika i gostiju, među njima predsjednici i tajnici svih 17 lovačkih društava s prostora županije koji djeluju u okrilju LSZŽ, kao i doajeni zadarskog lovstva, kinologije i streljaštva Vjekoslav Vjeko Surać, Slavko Pernar i drugi. Od gostiju bili su zadarski gradonačelnik Branko Dukić s pročelnicima, počasni član županijske krovne lovačke organizacije Božidar Kalmeta, glavni županijski lovni inspektor Josip Nekić, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe grada Zadra Željko Šoša i ostali gosti.

Goste i uzvanike je toplim i biranim riječima pozdravio predsjednik LSZŽ Damir Perić te ih je zamolio da se svi minutom šutnje poklone umrlim lovcima u proteklih 365 dana kao i svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata. Gradonačelnik Branko Dukić je kazao kako mu je posebna čast i zadovoljstvo nazočiti okupljanju lovaca i njihovih prijatelja.

- Po mom dubokom shvaćanju biti lovac je prije svega častan hobi i nešto što doprinosi zaštiti prirode i reprodukciji divljači. Grad Zadar je do sada podupirao rad LSZŽ što će i ubuduće činiti. U ovom predblagdanskom ozračju želim da vama i vašim obiteljima naredna godina bude još bolja u svim vidovima a posebno u zdravlju. Neka vas u lovištima čuva dragi Bog i naravno prati Dobra Kob, istaknuo je Dukić, čije su riječi okupljeni popratili burnim pljeskom.

Najuspješnijim lovcima i lovačkim udrugama te institucijama uručena su priznanja za 2016/2017 godinu. Za izvanredan doprinos u pružanju pomoći pučanstvu za vrijeme ovoljetnih požara i rujanskih poplava na prostoru Zadarske županije Lovački savez Zadarske županije zlatnom plaketom i priznanjem nagradio je Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zadra. Nagradu je primio njezin zapovjednik Željko Šoša. Za postignute izvanredne rezultate u sferi lovno-kinološkog streljaštva na državnom natjecanju sv. Huberta, gdje su osvojili drugo mjesto, nagrađena je ekipa u sastavu Josip Kovačević, Marino Pernar i Ivica Stulić. Odlikovanje Drugog reda primio je Marinko Kovačević a Trećeg reda Radames Benetti. U ime nagrađenih zahvalio je Željko Šoša, koji je rekao kako će ovo priznanje biti poticaj vatrogascima u njihovom budućem radu u očuvanju i zaštiti od svih vidova elementarnih nepogoda.