Zadarska tvrtka Bagat usluge kupac je nekretnine u vlasništvu "Stečajna masa iza Bagat Precizna mehanika" koju čini parkiralište površine 1096 m2 ispred bivše tvornice u Ulici Nikole Tesle.

Na šestoj dražbi Trgovačkog suda u Zadru za parkiralište procijenjene vrijednosti 139 tisuća eura (oko milijun kuna), Bagat usluge bile su jedini ponuditelj s iznosom od pola cijene - 69 500 eura, ujedno i početnom cijenom određenom za tu prodaju. Rok za uplatu je 30 dana od dana održavanja javne dražbe, 12. prosinca.

Osnivač Bagat usluga je Roko Brala, poznati poduzetnik iz Posedarja, dok je direktor tvrtke Dražen Špinderk, koji funkciju direktora obnaša i u kaljskom brodogradilištu Nauta Lamjana.

Tvrtka za poslovne usluge i djelatnost turističke agencije, s 120 tisuća kuna temeljnog kapitala, registrirana je sa sjedištem u istoj ulici gdje se nalazi i kupljena nekretnina.  Osnovana je 2015. godine u postupku podjele društva Bagat trgovina kojeg je Brala kupio prije 10 godina. Prema sudskom registru, Roko Brala je i član uprave Bagat maloprodaja. Riječ je o tvrtkama "kćerima"  tvornice šivaćih strojeva -  nekadašnje okosnice zadarskog gospodarstva.

Brala je vlasnik više tvrtki koje u nazivu nose njegovo prezime - Brala, Brala nekretnine, Benzinska pumpa Brala i Plinara Brala. U njegovom je vlasništvu i benzinska postaje s trgovinom i restoranom 2 kilometra od ulaza "Zadar 1".