Ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak stiže u Zadar i nosi darove. 

Njegov posjet najavio je na Županijskoj skupštini župan Božidar Longin poručivši kako će "ministar Gradu Zadru potpisati vlasništvo jedne od zgrada u bivšoj vojarni Stjepana Radića za projekt Centra za mlade". Međutim, iz poziva gradske uprave jasno je kako se ipak radi o Ugovoru o dodjeli na korištenje nekretnine.

- Dodjelom objekta broj 9 u bivšoj vojarni „Stjepana Radića" stvoreni su preduvjeti za izgradnju Centra za mlade koji će biti financiran putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz instrument Integriranog teritorijalnog ulaganja (ITU), poručuju iz Grada. Centar za mlade već godinama ima građevinsku dozvolu koju je Grad ishodio uz suglasnost tadašnjeg DUDI-ja (Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom). 

I dok se bivša vojna zgrada Gradu daje na korištenje, Marić će gradonačelniku Branku Dukiću uručiti odluku o darovanju nekretnine u Crnom u svrhu građenja Novog gradskog groblja.

- Dodjelom zemljišta k.č. 2144/300 k.o. Crno omogućuje se početak radova na izgradnji Novog gradskog groblja u Crnom, javljaju iz Grada.  

Također, ministar će Gradu na korištenje dodijeliti i zgradu bivšeg zapovjedništva talijanskog koncentracijskog logora na Molatu. Ta bi zgrada, po svemu sudeći, trebala ići Sveučilištu u Zadru koje je još prije osam godina iskazalo interes za ovaj prostor koji bi im poslužio za projekt Arhipelogos.