Skupina volontera koja je prije dva mjeseca organizirala uspješnu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći obiteljima pogođenim poplavama, u kojoj su prikupljali namještaj, kućanske aparate i ostale potrepštine za one čiji su domovi devastirani u elementarnoj nepogodi, ovih dana pokreće novu, blagdansku akciju.

- Ovaj put na sreću nisu poplave u pitanju, ali jesu ljudi koji su zaboravljeni na neki način. Mislim da će biti obitelji kojima treba pomoć! Jutros sam se čuo s nekim obiteljima i vjerovali ili ne neke obitelji još i danas saniraju dom od poplave 11.rujna. Neki si ne mogu priuštiti sanaciju, a neki su imali toliko štete da sanacija nažalost još traje, ističu na svojoj Facebook stranici "Pomoć obiteljima pogođenim poplavama".

- Javite nam u inbox koje obitelji trebaju pomoć u; hrani, odjeći, obući, namještaju, bravariji, frizeraj... Da ne nabrajam, javite kome što treba a mi svi zajedno ćemo se pokušati pobrinuti da imaju veselije blagdane, stoji u poruci.

Inače, ova je tema bila dio Aktualnog sata posljednje sjednice Gradskog vijeća. Mate Lukić (nezavisni) istaknuo je kako mnogi Zadrani blagdansko vrijeme dočekuju u poplavljenim domovima. Postavio je pitanje gradonačelniku Branku Dukiću što je dogovorio na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem i kada vlasnici kuća mogu očekivati novac.

- Na sastanku se nije raspravljalo konkretno o pomoći građanima. Vlada je podigla proračunski fond za pomoć s 20 milijuna na 100 milijuna kuna. Nažalost, u Hrvatskoj je bilo preko milijardu kuna štete, pa obeštećenje sigurno neće biti potpuno, rekao je Dukić.