Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća zadarski gradonačelnik Branko Dukić svalio moguću odgovornost na oporbene gradske vijećnike za neostvarenu investiciju Dogus grupe, koja još nije započela s izgradnjom hotela Hyatt Maraska, u redakciju nam je stiglo priopćenje županijslog vijećnika Akcije Mladih Marka Pupića Bakrača. 

Donosimo ga u cijelosti:

- Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra gradonačelnik Branko Dukić je izjavio da je oporba kriva zbog neostvarene investicije Dogus grupe. Podsjetiti ću da smo se mi pri donošenju DPU Maraska park borili za javni interes. A to je očuvanje Maraska parka u sadašnjem stanju, protiv uzurpacije plaže Jadran isključivo za goste hotela i za interese okolnih stanara. 

Našim traženjima udovoljeno je kroz 3 izmjene i dopune DPU Maraska Park. Nakon konačnog donošenja DPU Maraska park turski investitori su mogli započeti sa gradnjom. Čak su i postavili skele na zgradi Maraske.

Izjava Branka Dukića je sramotan spin i izvrtanje činjenica.   

Za gradonačelnika imam jedno jedino pitanje na koje zna odgovor samo ne znam ima li hrabrosti dati ga.

Da li su turske investitore ucjenjivali i reketarili Marko Pupić-Bakrač, Ante Rubeša, Marjana Botić, netko treći iz oporbe ili bivši državni tajnik?

U odgovoru leži sav jad i bijeda ovoga grada.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač