Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" provodi se svake godine širom svijeta već četvrt stoljeća u razdoblju od 25. studenog (Dan borbe protiv nasilja nad ženama) do 10. prosinca (međunarodni Dan ljudskih prava). Ove godine zajedno s brojnim ženskim udrugama zahtijevamo ratifikaciju Istanbulske konvencije - odmah!, poručili su u priopćenju iz Foruma žena SDP-a.

Europski parlamentarci/parlamentarke su 12. rujna 2017.g iskazali podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije (od ukupno 672 zastupnika/zastupnica u Europskom parlamentu njih 489 je bilo za ratifikaciju).  U svijetlu te velike podrške, SDFŽ Zadar zahtijeva da se i Republika Hrvatska što prije stavi na stranu zaštite žena od svakog oblika nasilja. Nećemo i ne smijemo dozvoliti da ženski životi budu sredstvo za manipulaciju nasilnika, neokonzervativnih udruga, seksista, šovinista, i ženomrzaca.

Ratifikacija Istanbulske konvencije neće dovesti do urušavanja obiteljskih i društvenih vrijednosti ma što oni govorili o tome. Ratifikacija Istanbulske konvencije će dovesti do jasnog zakonskog i financijskog okvira za borbu protiv svakog oblika nasilja, diskriminacije i neravnopravnosti. Pozivamo vladu RH, premijera, ministre/ministrice, zastupnike/zastupnice u Saboru da ratificiraju Istanbulsku konvenciju jer su naši životi važni!

Na Dan ljudskih prava 10. prosinca podsjećamo da se već godinama za sigurnu kuću „Duga" - sklonište za žene žrtve nasilja izdvaja isti iznos iz proračuna Grada Zadra, iako je broj žrtava iz godine u godinu sve veći i veći.  Zahtijevamo od gradonačelnika Grada Zadra, pročelnika/pročelnica, gradskih vijećnika/vijećnica da osiguraju financijska sredstva koja će rad sigurne kuće učiniti sigurnim i kvalitetnim, stoji u priopćenju što ga potpisuje SDFŽ GO SDP Zadar.