ZADAR- Pomorska škola proslavila je sinoć na svoj način 60 godina postojanja tog rasadnika zadarskih pomoraca.
Ravnatelj škole Svetko Perković i protokol je u ulozi domaćina pretvorio u neposredan odnos s uzvanicima. Župana Božidara Longina najavio je kao zadarskog Sean Pena, dok je za gradonačelnika Branka Dukića kazao kako  a je svojom strpljivosti i osmijehom uvjerio kako je prometni kaos u Zadru normalan.
U ozbiljnijem tonu, ravnatelj Perković predstavio je rođendansku publikaciju.

Uz Pomorsku školu koja je slavila 60 godina postojanja, sinoć je pjesmom svoj prvi rođendan proslavila ženska klapa Preženca.  Zadranke su otvorile program zajedničke proslave. Nastavili su ga učenici Matija Gulan i Šime Mandić. Oni su recitirali autorsku poeziju mora i ljubavi, dok je njihova profesorica hrvatskog jezika Tea Vidaić otpjevala svoje  kantautorske pjesme.

„Zaratino bend" uz kojeg je otvoren najavljeni ples, sinoć je imao posebnog gosta. Kada je Svetko Perković  tetralno skinuo jaketu na pozornici, žene su zavrištale, a kada je zapjevao - snimka govori više od riječi. Nakon  nastupa ravnatelja, sočnija je bila rođendanska torta  - dar učenika Pomorske škole.

 


View on YouTube

Svojih pet minuta imali su i članovi školskog benda, imenom ( bez Lapsus Linguae) „Skini mi se s kursa". Ravnatelj, koji s njima zna ponekad i zasvirati, blago ih je ukorio jer nisu pripremili bogat repertoar za rođendan. Zato su svi uzvanici sa sobom ponijeli dobar osjećaj i razglednicu za uspomenu. Shake your memoris organizirala je tvrtka AMA koja je priredila i program te je za vođenje iz pozadine angažirala Davora Valčiča s Radija 057.