Sveti Nikola jutros je stigao na Odjel pedijatrije zadarske bolnice i tamo pronašao djecu koju jutros nije zatekao u njihovim domovima. S ovim velikim ljubiteljem djece u pratnji su došli članovi HVIDR-e Zadar, koji su mu pomogli nositi darove. Sva djeca koja se liječe na Pedijatriji tako su na trenutak doživjela čaroliju darivanja.

Važne goste dočekale su sestre s Odjela, ravnatelj bolnice Željko Čulina te njegov zamjenik Edi Karuc. U sobama je trenutačno sedmoro djece, no darove će dobiti i oni koji se na Pedijatriji i drugim bolničkim odjelima zateknu na Božić.

- Zahvaljujući Turisthotelu i gospodinu Frani Skoblaru već 12. godinu smo pripremili 50 darova, igračaka i slatkiša razvrstanih po dobi, koje ćemo podijeliti mladima u blagdansko vrijeme. Pokušavamo vratiti osmijeh na lica djece koja bi trebala biti doma. Jedan dio igračaka smo pripremili za igraonicu, druge će djeca ponijeti kući, Ipak, najbitnije je da ponesu lijepe uspomene. Nadamo se da će, kada odrastu, i oni pokretati ovakve akcije, rekao je potpredsjednik HVIDR-e Zadar Klaudio Vidaić.