Liga protiv raka postavit će Spomen ploču u čast obitelji Švelec na ulazu u zgradu u Ulici Federica Grisogona. U njoj su, naime, živjeli Franjo i Dobrila Švelec, koji su Ligi oporučno ostavili svoj stan u želji da na takav takav način pomognu liječenju onkoloških bolesnika Zadarske županije. Liga je stan u međuvremenu iznajmila te od najamnine prikuplja novac za izgradnju Onkološkog centra.

„U ovoj kući živjeli su Franjo i Dobrila Švelec koji su svojom humanom gestom, darujući svoj stan Ligi protiv raka Zadar, omogućili kvalitetnije liječenje onkoloških bolesnika Zadarske županije. Ovu ploču kao znak sjećanja na njihovo dobročinstvo u ime svih onkoloških pacijenata Zadarske županije, ali i svojih članova, povodom 50. godina postavljanja i rada postavlja Liga protiv raka Zadar", stoji u prijedlogu teksta koji će se naći na ploči.

- Njenim postavljanjem na pročelje zgrade žele izraziti duboku zahvalnost za njihov plemeniti
čin, a ujedno i obilježiti 50 godina postojanja i rada Lige protiv raka Zadar. Odbor za odgoj, obrazovanje, kulturu i šport Gradskog vijeća Grada Zadra dalo je pozitivno mišljenje za postavljanje navedene ploče, stoji u odluci koja će se naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Prije postavljanja natpis će, vjerujemo, proći još jednu lekturu, kako pravopisne pogreške ne bi pokvarile uspomenu na zadarske dobročinitelje.