Udruga mladih Ploče i Dračevca organizira „Božić na Ploči i Dračevcu 17."

U sklopu programa održat će se sljedeća događanja:

1. Kreativna radionica izrade poklona za Sv. Lucu 07/12/2017 ( 16:00-18:00) Područna Gradska knjižnica, Ploče
2. Dolazak Sv. Luce 13/12/2017 (15:30-18:00) Društvene prostorije „Bunker u Stipčevićima"
3. „Naš Badnjak" 24/12/2017 (18:00-23:00) Društvene prostorije „Bunker u Stipčevićima"
4. „Zimska Večer" 06/1/2018 (15:00-23:00) Društvene prostorije „ Bunker u Stipčevićima"

O događajima:

Sv. Luca, mučenica katoličke crkve, tradicijski djeci u Dalmaciji donosi darove. 

- Kako smo mi udruga lokalno orijentirana sa željom da kroz aktivan rad članova pridonosi razvitku kulturnih i zabavnih sadržaja, poručuju iz Udruge. 

Lokalna usmjerenost razlog je odabira Sv. Luce u darivanju djece. Događaj će se realizirati 13. prosinca u prostorima „Bunker Stipčevići". Na „tovaru" će dojahati Sv. Luce koja će djeci prezentirati stare običaje poklanjanja; voća, kolača, orašasti plodova i sl. Cilj poklanjanja prezentiranje je djeci starih i zaboravljenih običaja poklanjanja koja su iščeznula unutar konzumerističkog pristupa svetkovanja katoličkih svetaca. Osim toga, želja je potaknuti kreativnost kod djece, te organizirati radionicu za djecu s ciljem izrade poklona. Isti pokloni slučajnim odabirom, izvlačenjem, darivat će se na dan Sv. Luce.  

„ Naš Badnjak"

Ideja projekta je pozvati lokalno stanovništvo da se uz čašicu pića, opuste i druže sumještanima te da skromnim izdvajanjem jednog ukrasa okitimo zajedničkim snagama „ Božićno drvce". Svrha projekta nije neprimjereno opijanje, već „Bdjenje" i budnost prije Ponoćke, poručuju iz Udruge. 

Zimska večer svojom realizacijom naslanja se na projekt „ Dalmatinske večer" organizirane u čast „Uzvišenja Blažene djevice Marije". U svoj suštini projekt sadrži kulturnu i zabavnu komponentu za očuvanje tradicionalnih društvenih igara i jela te poticanje aktivnog druženja.