ZADAR - Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, koordinator Vlade za sanaciju šteta od poplava u Zadarskoj županiji danas je u pratnji župana Božidara Longina i ravnatelja bolnice Željka Čuline obišao Polikliniku.
Zadovoljstvo mi je bilo vidjeti koliko toga se napravilo 40 dana od poplave, kazao je Frka Petešić, podrijetlom iz Sali. On je podsjetio kako je Ministarstvo zdravlja odobrilo 7 milijuna za sanaciju štete u Bolnici a pet milijuna kuna za Polikliniku.
Procjena štete u Poliklinici bila je 9 milijuna kuna, ali se načinom sanacije uštedjelo 60 posto, kazao je novinarima župan božidar Longin.

Jesu li otkriveni razlozi zašto je došlo do potopa u Poliklinci i može li  jača kiša nanijeti novu štetu, najvažnija su pitanje današnjeg političkog protokola, postavljena ravnatelju bolnice.
- Voda se slijevala cijevima s krova i  prodirala odozdo, potpomognuta podzemnim vodama, kazao je dr. Čulina, dodajući kako je to u ovim radovima sanirano.

Potvrdio je to Nenad Šužberić, nadzorni inženjer iz Gin Company. - Zatvorili smo tri mjesta s kojih je voda prodirala u temeljnu ploču i postavili hidroizolaciju. Također smo zamijenili sporne dijelove vertikalnih cijevi i učvrstili ih, informirao je dipl.inž. Šužbarić  zadarske novinare. Oni su prvi put imali priliku uči u ogroman prostor Poliklinike koji će se nakon Tri kralja otvoriti i korisnicima.

Radovi na sanaciji trebali bi se završiti do 15. prosinca. Izvodi ih solinski Inero s domaćim podizvođačima.