U Policijskoj upravi zadarskoj traje očevid u nastojanju da se otkrije počinitelj koji je noćas nešto prije 1 sat, u unutarnjem dvorištu sjedišta zadarska policije bacio eksplozivnu napravu. Kada je eksplodiralo, u blizini tog mjesta nije bilo službujućih policajaca i stoga nije bilo ozlijeđenih osoba, a na zgradi je pričinjena manja materijalna šteta, informacija je koju je javnost jutros dobila u policijskom biltenu.

Sumnja se da je naprava u dvorište ubačena preko ograde. Na mjestu događaja provodi se očevid u sklopu kriminalističkog istraživanja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

NOVO

Nakon obavljenog očevida u dvorištu sjedišta policijske uprave utvrđeno je da je nepoznati počinitelj aktivirao eksplozivnu napravu čija je eksplozija oštetila stakla i fasadu zgrade.

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetniku podnosi se kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. U službenim prostorijama policije na kriminalističkom istraživanju nalaze se dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem.

Neslužbeno doznajemo kako su obje osobe Zadrani.