ZADAR- Zadar je prvi grad u Hrvatskoj u kojem je otvoren Advent i to 24. studenog, sedam dana prije početka Došašća. I upravo prošle nedjelje zabljesnuli su Adventi diljem Hrvatske, a da zadarski više nitko ne spominje u brojnim televizijskim prilozima.
U Zadru je sve isto kao i lani pa se još uvijek kiti jela, postavljaju se blagdanski ukrasi kako bi sve bilo završeno do svetog Nikole i trajalo do svete Stošije, kada u Zadru službeno završavaju božićno-novogodišnji blagdani. Ante Rados, direktor TZ Grada Zadra, koja ulaže preko milijun kuna u adventska događanja, odmah na početku zaključio je kako je ovaj daleko bolji Advent nego što je to bilo lani.
Tvrde to i direktori TZ drugih velikih gradova, ali ne nakićenim PR tekstovima, već stvarnim slikama i riječima o tom zabavno-komercijalnom događanju  za domaće i za za goste.

Na žalost Advent u Zadru sveden je na mali trg, za sad slab pokušaj proširenja na Perivoj gospe od zdravlja, bez zimskog ugođaja klizališta na Forumu te program u kojem su udarni koncerti estradnjaka: od Zaka, preko Belana, Mije Dimšić, do Kedže, TBF-a, Soulfingersa i nazaobilaznog Houdeka.