Svečanom dodjelom donacija i stipendija Zaklade Adris zaključen je 11. donacijski ciklus najveće korporativne zaklade u ovom dijelu Europe. Zaklada Adris dodijelila je više od tri milijuna kuna za novih 50 projekata i stipendista iz dva programa - Znanje i otkrića te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota.

Samo izvrsnost može izvući Hrvatsku iz letargije, a u stipendiranje je uz državu nužno uključiti i gospodarstvenike, kako bi se mladima osigurale jednake mogućnosti, istaknula je na dodjeli ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Na svečanosti je predstavljeno sedam odabranih projekata iz ovogodišnjeg donacijskog ciklusa. Zaklada je dala doprinos i projektima očuvanja hrvatske kulturne i povijesne baštine pa je tako ove godine predstavljen projekt "Uređenje šetnice uz bedeme u povijesnoj jezgri Nina - Obala Petra Krešimira IV.", kojim se jedinstvenom šetnicom planira povezati kulturne znamenitosti najstarijega hrvatskoga kraljevskoga grada.

Zaklada Adris je od svoga utemeljenja 2007. godine do danas dodijelila gotovo 40 milijuna kuna za projekte i pojedince koji potiču inovativnost, kreativnost, razvoj znanosti, očuvanje hrvatske prirodne i kulturne baštine te dobrotu i solidarnost u hrvatskome društvu.