Jutros prema Vukovaru kreće pošiljka hrane i higijenskih potrepština prikupljenih u prošlotjednoj akciji Vukovaru ZaDar. Od ranog jutra učenici škole iznose pakete iz sportske dvorane i ukracavaju ih u kamion kojeg je osigurala Sirovina odlagalište.

- Prezadovoljni smo odazivom na akciju, i brojem sudionika i količinom prikupljenih namirnica. Od 36 županijskih škola samo se dvije-tri nisu odazvale, sudjelovali su gotovo svi vrtići, a i brojni građani, umirovljenici, koji su donosili bocu-dvije ulja kako bi doprinijeli uspjehu akcije. Zadovoljan smo zbog namirnica koje odvozimo, ali i odgojnog učinka na učenike naše škole.

Učenici su poput mravića kroz uski hodnik nosili pakete s pomoći do obližnjeg kamiona. Uz samo nekoliko djelatnika koji su pomagali oko težih stvari, brzo su punili kamion sa stvarima, ne skidajući osmijeh s lica. Svoje su darove pažljivo umotali i šalju ih kolegama iz vukovarskih školskih klupa.

Ispunjena dvorana posebno je dojmljiva s obzirom da se ove godine nije prikupljala odjeća, koja količinski zna uzeti dosta prostora ali Vukovarcima nije toliko potrebna nakon akcija koje su već napunile skladište tamošnjeg Caritasa. Ravnatelj Marin kaže kako je u rezervi spreman i kombi ako sve namirnice ne stanu u šleper.

Uz namirnice u Vukovar ide i 21.500 kuna, prikupljenih tijekom akcije, uz još 10.000 koje izravno šalje Zadarska županija. Izaslanstvo škole, kao i oni Zadrani koji su htjeli posjetiti Vukovar, već su jučer otputovali te će nazočiti predaji donacije.