ZADAR - Iako se 11. prosinca donijeti rebalans ovogodišnjeg proračuna na sjednici Gradskog vijeća, na kolegiju gradonačelnika Branka Dukića danas je predstavljen gradski proračun za 2018. godinu koji će iznositi 436 milijuna kuna. U gradskoj blagajni bit će više novaca zbog EU projekata - uređenje Providurove palača i bedema, a u odnosu na planirane rashode  računa se na višak proračunskog novca od skoro pet milijuna kuna.
Iako je to prva slika i prilika rada Gradonačelnika, Dukić nije niti riječju okarakterizirao prijedlog proračuna o kojeg je predstavio pročelnik za financije Ivan Mijolović.
On je istaknuo kako će se iznos Ureda grada povećati za milijun kuna za nagrade, dok će se dio novca raspodijeliti na novi Ured gradonačelnika. Koliko će tamo biti novaca, novinari nisu čuli. Dukić je službeno predstavio novinarima pročelnika odjela gradonačelnika Nevena Klarina te je najavio kako će mediji s njim imati bolju koproduktivnost te će ubuduće dobivati informacije iz gradske uprave prije nego li ih sami iskopaju.
Mjesni odbori će morati pravdati svaku od 5000 kuna, koliko će dobivati kao naknadu za svoj rad proračunom za iduću godinu.
Gradonačelnik nastavlja sa svojim predizbornim obećanjima da će na račun Gradskog proračuna poboljšati uvjete u zadarskoj bolnici. Iako Grad Zadar nije osnivač bolnice, za uređenje krovišta na Ginekologiji u proračunu je osigurano 1.2 milijuna kuna. Gradonačelnik Zadra smatra da se ne radi o sukobu interesa već da Bolnici treba pomoći.
U proračunu za 2018. godinu planirano je 12 milijuna kuna za dovršetak centra Mocire.

Prije dnevnog reda, gradonačelnik Dukić je izrazio uvjerenje kako će on biti dogodine dovršen, makar i bez Ministarstva obrazovanja. S ministarstvom socijalne skrbi potpisali smo Sporazum, a ako Ministarstvo školstva ne potpiše sporazum s tim „poboljšicama" (Dukićev izraz,op.a), pokrenut ćemo se i bez njih, najavio je četvrti po redu zadarski gradonačelnik koji je u naslijeđe dobio Centar Mocire.

Dogodine će se iz Gradskog proračuna isplatiti posljednja rata kredita za SC Višnjik u iznosu od 24.9 milijuna kuna, najvažnije je informacija koju je iznio pročelnik za gradske financije, jer će se time osloboditi značajan iznos za nove gradske projekte.