U redakciju nam je od vijećnika Općine Vir Josipa Bašića stigao demanti reakcije iz Općine Vir nakon njegovog komentara povodom aktualnog slučaja gradnje benzinske postaje. 

Podsjetimo, Bašić je, između ostalog, naveo kako "Kapović već godinama sanja o vlastitoj benzinskog pumpi te da mu sada ruše snove". Iz Općine Vir istaknuli su da njegove izjave nisu vrijedne komentara te mu poručili "kako bi se više trebao posvetiti svom poslovanju i poslovanju svoje obitelji te rješavanju poreznog duga njegove obitelji i podmirivanju obaveza prema Državi i Općini Vir koji iznose više od 2 milijuna kuna". 

- Komentar Općine Vir apsolutno odbacujem kao potpuno neutemeljen i lažan. Takvim zločestim komentarima Kapović pokušava obmanuti javnost i pritom opet zloupotrebljava svoj položaj i koristi općinske resurse iako se moja izjava odnosila osobno na njega. Što se tiče mog poslovanja mogu reći da nemam jedne kune duga prema nikome pa ni prema državi što je i vrlo lako provjerljivo. Ono na što Kapović prljavo aludira je to što se moj otac nalazi na listi poreznih dužnika. Razlog zbog kojeg se nalazi na toj listi nije zbog realnog duga nego temeljem procjene porezne uprave zbog nečije lažne prijave u čemu je sam Kapović imao prste. To je samo još jedan njegov pokušaj u nizu da našteti mojoj obitelji što mu nije niti neće uspjeti, poručuje Bašić navodeći kako su uzrok takvog komentara određeni "kompleksi načelnika".