Subotnje jutro na Poluotoku odisalo je humanitarnim šušurom. 

U sklopu "Adventa u Zadru" na Trgu pet bunara otvorena je brijačnica. Poznate zadarske „brice" iz barbershopa Mr. Razor i brijačnice Bulić udružili su snage za plemenit cilj - prikupljanje sredstava za liječenje osoba oboljelih od raka. 

- Zadrani su se rado odazvali humanitarnoj akciji i prepustili u naše ruke. Uvijek je lijepo sudjelovati u ovakvim akcijama, bit će toga još, rekao nam je Ivan Mišković, vlasnik Mr. Razora koji je trenutno u potrazi za dodatnom radnom snagom. 

Djelatnici "Razora" i "Bulića" cijelo su jutro radili u sklopu adventskih kućica "Unusual Winter House" i "4 kućice na 5 bunara" i prikupili oko 1700 kuna. Sredstva idu Ligi protiv raka Zadar, a iza organizacije ove hvalevrijedne akcije kao završnice No Shave Novembera stoje dobitnici nagrade Grada Zadra Loreta Bačić i Vedran Božičev. 

Veliko srce Zadrana pokazalo se i nekoliko metara dalje - na Narodnom trgu. Tamo je održana tradicionalna akcija Vukovaru ZaDar, u organizaciji Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara.

Počasnu predsjednicu Udruge sestru Melhioru Biošić zatekli smo na štandu na kojem su se prodavale rukotvorine i prikupljale donacije. 

- Na Trgu je nastupilo 30-ak zadarskih izvođača, i ove godine odaziv Zadrana je odličan. Konvoj za Vukovar kreće u ponedjeljak, a svi koji nisu stigli donirati, a žele pomoći, mogu to učiniti i u ponedjeljak, od 7 do 9,30 sati u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje, naglasila je sestra Melhiora.

U Gradskoj loži pak otvorena je humanitarna izložba za Dariju Šimunov. Gotovo 100 slikara doniralo je svoja djela da bi od prodaje slika oboljela Zadranka platila skupu neurorobotičku terapiju koja joj je neophodna da bi prohodala. 


View on YouTube

Fotogalerije s humanitarnih subotnjih događanja pogledajte na linku