Vijećnik Općine Vir Josip Bašić, bivši predsjednik Udruge Vir bez podjela koji je u vijeće ušao s vlastite kandidacijske liste, poslao nam je komentar na slučaj gradnje benzinske postaje na Viru. 

Podsjetimo, načelnik Vira Kristijan Kapović u četvrtak je na konferenciji za medije optužio Županiju i pomoćnicu pročelnika Ivonu Cotu za, kako tvrdi, nezakonitosti u izdavanju građevinske dozvole za navedeni objekt. Najavio je kako će Općina poduzeti pravne korake kaznenog progona protiv odgovornih osoba za koje sumnja da su počinile više kaznenih djela i prekršile više zakona i podzakonskih akata i to protiv investitora Tri Bartola d.o.o, projektantske kuće Blok projekt d.o.o i Ivonu Cote.

Bašić je Kapovićevu pressicu nazvao "psihotičnim performansom". U nastavku donosimo njegovo komentar na slučaj. 

- Kapović je vidno vrlo uznemiren i ljut priopćio kako je jedan investitor ishodovao građevinsku dozvolu za benzinsku postaju na Viru, a da pritom nije njega pitao za dopuštenje. Ne ulazeći u to tko je i je li prenamijenio neko zemljište, Kapović je zadnji koji bi o tome trebao govoriti. On je svojim prostornim planom potpuno uništio i obezvrijedio zemlju Virana dok je su on i njemu bližnji kupovali zemlju i stavljali je u građevinsku zonu. Tada ga to nije uznemiravalo, a to rade i dalje. Sve Općine su donijele nove prostorne planove dok Vir odugovlači nekoliko godina upravo iz razloga jer Kapović mora stalno raditi neke sitne izmjene ovisno o njegovom interesu.

Njemu treba postaviti pitanje koliko su kvadrata zemljišta on i njegovi bližnji imali u građevinskoj zoni prije nego je bio načelnik, a koliko ima sada. Već sam prije rekao kako je Kapović vrlo opasan čovjek za Vir jer guši njegov razvoj i odbija sve privatne investicije koje nisu u njegovom osobnim interesu i to se pokazalo i jučer. To ga je posebno uznemirilo jer već godinama sanja o svojoj benzinskoj pumpi za što već ima i planiranu lokaciju i sad mu Tri Bartola ruše mokre snove pa se ponaša poput djeteta kojem su oduzeli igračku.

Od načelnika smo tražili komentar na prozivke. Iz Općine Vir ubrzo nam je stigao kratki odgovor: 

- Ovim putem želimo istaknuti da nemamo komentara na navode Vijećnika Općinskog vijeća Josipa Bašića kojem želimo poručiti kako bi se više trebao posvetiti svom poslovanju i poslovanju svoje obitelji te rješavanju poreznog duga njegove obitelji i podmirivanju obaveza prema Državi i Općini Vir koji iznose više od 2 milijuna kuna kako je i razvidno u javnoj listi poreznih dužnika. Smatramo da izjave osobe koja ne podmiruje svoje obaveze prema državi i prema svojoj zajednici nisu vrijedne komentara.