Iz Turističke zajednice Grada Zadra hvale se sjajnim turističkim brojkama za studeni i otvorenje Adventa u Zadru. 

- Nikad viđeni adventski spektakl i mjesec studeni donijeli su Zadru povećanje od preko 44 posto turističkih dolazaka i oko 43 posto noćenja. Osim što su brojni Zadrani izašli iz svojih domova i drevni Poluotok učinili živim, punim šušura i blagdanskog ugođaja, u Zadru je tijekom prvog adventskog vikenda ostvareno 1,808 noćenja, ili za 27 posto više u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Još su bolje brojke turističkog prometa za cijeli studeni: ukupno je ostvareno 16.000 turističkih dolazaka i 30.000 noćenja, što je čak 5 tisuća gostiju i 9 tisuća noćenja više nego u studenom prošle godine! Samo koju godinu ranije dok je spektakl „Adventa u Zadru" kao petotjedne turističke, gastronomske i blagdanske manifestacije bio tek u ideji, ovakve su turističke brojke u zimskom periodu bile potpuno - nezamislive, poručuju iz TZ-a. 

- Željeli smo oživjeti Zadar i Poluotok u adventskom razdoblju i tako programski proširiti i upotpuniti tradicionalni zadarski Božić na kojemu su se Zadrani uvijek družili. Također smo u tom razdoblju htjeli privući druge goste iz Hrvatske i svijeta, kako bi s njima dijelili doživljaj našeg grada i mediteranskog blagdanskog ugođaja. Mislim kako smo ponudili kvalitetan program, a ljudi su to prepoznali, navodi direktor zadarske Turističke zajednice Ante Rados.

Najavljen je i program za vikend. Večeras na Trgu Petra Zoranića u 20 sati nastupa omiljena i sjajna kantautorica Mia Dimšić, koja je od početka karijere 2014. godine vrlo brzo osvojila široku publiku te potpuno opravdala naziv pjevačke senzacije. Niz pjevnih hitova Budi mi blizu, Slobodna i pogotovo Život nije sivna vrhovima su top-lista u Hrvatskoj. No program počinje još od jutra s blagdanskim pjesmama, nastavlja se poslijepodnevnim dječjim programom „Zimska bajka" i predstavom „Merry Grincmass", u kojoj će nastupiti djeca koja se isto popodne pridruže radionici na Adventu. 

Subota nudi vječnog Nenu Belana i njegove „Fiumense" u večernjem terminu na Trgu Petra Zoranića, a od jutra kreće dječji program s radionicom „Magic Trees And Whispering Wood"s predstavom i plesnim nastupom „Vilenjaci dolaze" i „Pahuljice padajte". U 18 sati je paljenje prve adventske svijeće uz sudjelovanje zborova župa i zajednica. Nedjelja će također biti u znaku dječjeg programa kroz jutro, a cijeli vikend moći će se uživati i u jutarnjem dječjem adventskom programu „Kampo KAdvent" u starom gradskom kvartu Kampo Kaštelo.