Sonik, Maraska, Supernova Zadar i organizatori 1. memorijalno-humanitarnog turnira "Antonio-Jurjević-2017." zajedničkim su snagama osigurali sredstva za kupnju šest bolesničkih kreveta za male pacijente Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zadar.   

Vlasnik Sonika Nikola Sorić napomenuo je kako ovo nije prva ni posljednja donacija trgovačkog lanca zadarskoj bolnici. Sve je počelo od Crvenih Nosova klaunovadoktora, a prije svega nekoliko dana u ulozi donatora predstavnike tvrtke vidjeli smo i na Odjelu za ginekologiju i porodiljstvo. 

Supernova centar Zadar također je jedan od čestih aktera u raznim humanitarnim akcijama. Iako su i sami pretrpjeli veliku štetu, Općoj bolnici Zadar uskočili su u pomoć odmah nakon poplave i to donacijom u vrijednosti od 40 tisuća.

- Spremamo još jednu donaciju u visini od 47 tisuća kuna. Vjerujemo da nije posljednja, trudimo ćemo se uvijek pomagati, poručila je voditeljica centra Iva Surić.

U ime zadarskog proizvođača pića zahvalnicu je preuzela Marina Šaravanja. 

- Drago nam je da Maraska može pridonijeti lokalnoj zajednici, pogotovo kada su u pitanju bolnica i djeca, koja su naša budućnost. Boravak u bolnici želimo im učiniti što ugodnijim, poručila je.

Od 1. memorijalno - humanitarnog malonogometnog turnira prijatelji i obitelj Antonija Jurjevića skupili su 70 tisuća kuna. Većinu sredstava utrošili su za izgradnju nadgrobnog spomenika prerano preminulom zadarskom nogometašu. Veliko hvala gospodinu Marinku Katuši zahvaljujući kojem nam je ostalo novca za pomoć Odjelu pedijatrije, poručio je u ime organizatora turnira Željko Skukan.

Zahvalnice za donaciju vrijednu 96 tisuća kuna donatorima je uručila voditeljica Odjela pedijatrije dr. Jasmina Friganović Huljev naglašavajući kako su omogućili podizanje razine kvalitete skrbi djece na višu razinu. No još uvijek je na Odjelu pedijatriju potrebno obnoviti 10-ak kreveta, dio bolničke opreme i poda.

- Svaka pomoć nam je dobrodošla, poručila je dr. Friganović Huljev uz veliko hvala donatorima.