Ceste Zadarske županije dobile su posao izgradnje pristupne prometnice uz D8 (Jadransku magistralu) za prvi salon BMW-a u Zadru. 

Gradski koncesionar za održavanje cesta na javni natječaj Grada Zadra dostavio je napovoljniju ponudu koja je za 100 tisuća kuna bila niža od procijenjene vrijednosti nabave - 490 tisuća kuna (bez PDV-a). 

Na natječaj su se, osim Cesta Zadarske županije, javile još dvije poznate građevinske tvrtke. Varaždinski Colas, izvođač za podvožnjak u Zemuniku te prošlogodišnju rekonstrukciju Splitske ulice, za izgradnju pristupne ceste uz D8 ponudio je 407 tisuća kuna (bez PDV-a). Ponudu je priložio i Sarađen u čijim su rukama najveća aktualna gradilišta na zadarskim prometnicama - zahvat na državnim cestama od Bulevara do Liburnske obale te spoj Ulice Benka Benkovića i Puta Nina. Jedna od vodećih građevinskih tvrtki na području Zadarske i Šibensko-kninske županije na posljednji natječaj Grada Zadra priložila je najvišu ponudu u iznosu od 471 tisuću kuna (bez PDV-a). 

Odluku o odabiru Cesta Zadarske županije kao najpovoljnijeg izvođača (488 tisuća s PDV-om) donio je 27. studenog gradonačelnik Branko Dukić na temelju prijedloga stručnog povjerenstva u sastavu Renata Vukašina, Mario Živković i Oleg Juković. Radovi će krenuti čim bude potpisan ugovor, a ako ne bude žalbi na odluku, mogli bi početi već ove godine, rekao nam je resorni pročelnik Darko Kasap.

Podsjetimo, Grad je navedenu prometnicu stavio u svoj Program gradnje kroz "prebijanje" komunalnog doprinosa. Ugovorom je, naime, određeno da će investitor Tomić & Co vlastitim sredstvima financirati izgradnju predmetne ceste, no ti troškovi priznat će mu se kao uplaćen iznos komunalnog doprinosa u istoj visini.