Ena Škoda, djevojčica iz Povljane kojoj je dijagnosticirana genetska bolest neurofibromatoza tip I, vratila se u svoje rodno mjesto nakon posljednje operacije obavljene u Beču. Operacija je prošla dobro, u skladu s očekivanjima liječnika te je Ena otpuštena na kućnu njegu kako bi se oporavila i pripremila za zahvate koji slijede.

- Nakon što smo se vratili kući s operativnog zahvata naša Ena se relativno dobro oporavlja. Kao što možete vidjeti hodamo uz pomoć pomagala. Sada nas očekuje svaki četvrtak odlazak u Beč na kontrolni pregled, kako bi se mogli pratiti tijek operacijskog liječenja, izvijestila je njezina obitelj putem Facebooka.

Podsjetimo, jedan od simptoma bolesti je pseudoartroza lijeve potkoljenice, te je Eni noga pukla čim je prohodala, nakon čega je više puta bezuspješno operirana. Liječnici u Hrvatskoj preporučili su amputaciju, no u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici "Orthopaedisches Spital Speising" bore se kako bi Ena ipak na kraju uspješno prohodala.

Kako odlasci na kontrolne preglede iziskuju velika novčana sredstva, svi koji žele pomoći mogu to učiniti na broj računa: IBAN: HR4624020063102794848; donacija za Enu Škoda.