Općinski sud u Zadru donio je osuđujuću presudu protiv 41-godišnjeg Zadranina zbog kaznenog djela protiv imovine.  

On je u prosincu 2013. godine u Posedarju neistinito prezentirao starijem muškarcu, kod kojeg je na čuvanje ostavljen automobil švedskih nacionalnih oznaka, da je od vlasnika istog, koji je tada bio u Švedskoj, dobio odobrenje za korištenje vozila. Muškarac mu je povjerovao i predao ključ vozila da bi 41-godišnjak njime na sam Badnjak prouzročio prometnu nesreću na ŽC 6007 u Ražancu. Izletio je s kolnika i udario u stablo bora, pri čemu su na vozilu nastala oštećenja u iznosu od 30 tisuća kuna. 

Okrivljenik je u obrani prilikom prvog ispitivanja priznao učin kaznenog djela navodeći da se htio s automobilom provozati na Badnju večer do svog rođaka u Ražanac i natrag.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koja se zamjenjuje radom za opće dobro na način da je jedan dan zatvora jednako dva sata rada.

Sud je pri odmjeravanju kaznene sankcije okrivljeniku kao olakotno okolnost cijenio da je u bitnom u obrani priznao učin kaznenog djela, protek vremena od učina djela do danas te da oštećeniku obratio radi naknade štete. 

Kao otegotnu okolnost uzeo je dosadašnju višestruku osuđivanost 41-godišnjaka. Naime, okrivljenik je do sada osuđivan u devet navrata, za različita kaznena djela, iz čega proizlazi da je od 2007. godine kontinuirano u sukobu sa zakonom, te je očito da dosadašnje kako uvjetne tako i bezuvjetne kazne zatvora nisu odvratile od daljnjeg činjenja kaznenih djela, već je naprotiv njegovo ponašanje progrediralo jer se isti unatoč prethodnim osudama nastavio kontinuirano društveno neprihvatljivo ponašati.