Spreman sam preuzeti zadarski SDP-a a prvi korak bit će mi konsolidiranje stranke, najavio je u razgovoru za Radio Zadar novi predsjednik Antun Novoselović.

Gledat ću privući članstva,  te nove članove i simpatizere u stranku, da budemo puno vidljiviji i puno bolji u Gradskom vijeću nego što smo bili dosada.

Glavni cilj novog šefa SDP-a je osvajanje vlasti na sljedećim lokalnim izborima.

- Želim 2021. točnije 16.5 na lokalnim izborima pobijediti ovaj HDZ, ovaj HDZ koji 27 godina vlada ovim gradom, koji je napravio sustav, a pogotovo za vrijeme vladavine Kalmete koji i danas iz sjene vlada. HDZ je napravio sustav koji jednostavno vama priječi da se vi zaposlite u bilo koje trgovačko društvo, u gradsku upravu ili bilo koju firmu gdje oni imaju utjecaja.  I jedan mali štandić voća vi jednostavno ne možete dobiti  ako nemate HDZ-ovu iskaznicu, rekao je Novoselović.

Kako bi to postigli zadarska oporba mora biti ujedinjen, dodao je.

- Činjenica je da mi kao oporba smo često išli rascjepkano na izbore i jednostavno na neki način možda i pogodovali i dali vjetar u leđa HDZ-u da se održi na vlasti. Bitno je jedinstvo. To je isto bitno da se oporbene stranke u gradu međusobno ne napadaju. Da se jednostavno fokusiraju na HDZ i njegove satelite koji vladaju ovim gradom, najavio je predsjednik zadarskog SDP-a.