ZADAR - Ministar državne imovine Goran Marić jučer je u pratnji dviju suradnica promašio zadarsko kazalište kao mjesto svečane sjednice Gradskog vijeća Zadra na koju je upućen kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Božja providnost vas je poslala kao izaslanika jer puno očekujemo od Ministarstva državne imovine, kazao je za govornicom gradonačelnik Branko Dukić. Sam ministar održao je hvalospjevan govor o Zadru kao gradu koji je napravio iskorak prema budućnosti. Na novinarsko pitanje o dodjeli zapuštene državne imovine, ministar Marić je odmah napravio ispravku, kazavši kako se radi o razrješavanju složenih imovinsko - pravnih odnosa.

- Treba vidjeti ono što je u vlasništvu Republike Hrvatske a što je potrebno za razvoj Grada, sigurno ćemo imati razumijevanje. Treba aktivirati zapuštenu imovinu, ponajprije bivše vojarne. Puno je tu zamršenosti, a to nam je želja komercijalizirati.. Postoje poteškoće oko smještaja državnih tijela, poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada i RH. Imat ćemo sastanke u 12. mjesecu, najavio je ministar Marić na kojem će se vidjeti što je potrebno Gradu, što se može zamijeniti a možda će se nešto i prodavati na tržištu. Sve ovisi o pravnoj strukturi konkretnih predmeta, zaključio je ministar od državne imovine nakon svečane sjednice u Zadru.