Grad Zadar zbog potrebe kategorizacije hotela odobrio je do sada 16 rezerviranih parkirališnih mjesta hotelima na Poluotoku, izvijestili su nas iz Gradske uprave nakon upita o ocrtavanju takvih mjesta kod novog hotela Almayer Art Hotel. Međutim, kako smo iz odgovora saznali, Almayeru nisu odobrena četiri, već tri parkirališna mjesta te su najavili izlazak komunalnih redara na teren i utvrđivanje je li stanje na terenu sukladno Odluci.

- Ako nije, poduzet će se daljnji koraci kako bi se nepravilnosti uklonile, ističu iz Grada Zadra.

Da do toga ne bi došlo iz hotela su sami poduzeli korake. Nakon poziva iz Grada i upita o tome koliko su mjesta iscrtali, prvo od njih je prekriženo i označeno kao mjesto na kojem se ne bi smjelo parkirati. Vidljive su ostale stare crte te slovo "R", koji su bili iscrtani zajedno s tri preostala. Direktor Vjekoslav Bobić, suprotno prvoj izjavi, uvjerava nas da oni od početka računaju na tri mjesta.

- Na tom mjestu se ne smije parkirati, pa smo ga htjeli označiti kako bismo građane na to i upozorili, kaže Bobić.

Što se tiče preostalih mjesta namijenjenih hotelima, Grad Zadar odobrio je hotelu Bastion 9 mjesta, hostelu Forum dva mjesta (na parkiralištu kod Sv. Marije) te dva mjesta integriranom hotelu Central apartments. Godišnja cijena najma je 3.333,35 kn po jednom parkirnom mjestu.