ZADAR - Zavod za javno zdravstvo (ZZJZ) iza božićno novogodišnjih blagdana počet će sa seljenjem na 4. kat Poliklinike što će završiti do travnja iduće godine, najavio je ravnatelj dr. Zoran Škrgatić koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća zadarska bolnice.

Zavod će prodati polikliniku (naziv za zgradu na Kolovarama), kako bi pridonijeli opremanju Poliklinike, odnosno kupnji aparata za zračenje.
Ravnatelj Škrgatić najavio je na proljeće objavu natječaj za prodaju zgrade uz more, koja će prema prostornom planu dobiva prenamjenu u hotel. Do tada bi trebalo napraviti i novu procjenu vrijednosti, obzirom da je ona napravljena 2012. godine, kada je iznosila 26 941 000 kuna. Prema građevinskim vještacima, bila je to ukupna cijena za zgradu i dvorište, površine 9123 metara četvornih te još dvije parcela, ukupne površine 177 kvadrata. Kada smo lani pitali kad će natječaj za prodaju te imali interesa potencijalnih kupaca, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo izjavio je kako nije bilo upita. Ove godine, kada je natječaj na vratima, ravnatelj Škrgatić smatra kako je atraktivnost lokacije te zgrade jamstvo da bi ona lako našla kupca.

Do tada će službe Zavoda za javno zdravstvo naći svoje mjesto u ogromnoj zgradi Poliklinike koju treba prilagoditi njihovim potrebama. Zavod je osigurao milijun kuna za radove na ugradnji potrebnih instalacija: dovoda zraka, plina, trofazne struje s kojim bi se trebalo završiti do travnja kada je planirano useljenje svih službi iz stare zgrade na Kolovarama.
Početkom siječnja u Polikliniku prve će preselit ambulante školske i adolescentske medicine te mentalnog zdravlja i prevencije ovisnosti koje su smještene na Ravnicama.