u okviru obilježavanja Tjedna talijanske kuhinje sinoć su u Zajednici Talijana predstavljeni recepti iz zbirke “Venezia e Dalmazia”, autorica Rine Villani i Giuliane Riggio.
Riječ je o kuharici objavljenoj prije nekoliko godina, koja donosi različite recepte, ali s njima i povijesne priče i anegdote o višestoljetnim odnosima između ovih područja. Izvorno je napisana na talijanskom jeziku, ali je zbog želje za što širom uporabom prevedena i na hrvatski.
Nakon degustacije pastiaciuttate u ponedjeljak okupljeni us tako ovog puta mogli slušati o delicijama koje su se nEkada jele u ovim gradovima, a i danas ih je mnogo prisutno na jelovnicima u nešto izmijenjenom obliku. Tjedan talijanske kuhinje večeras se nastavlja predavanjem dr. sc. Kornelije A. Giunio ” La vita è una combinazione di pasta e magia”. Sutrae će se u 17 sati u Zajednici Talijana održati natjecanje u izradi talijanskih slastica, a završni dan u subotu donosi kreativnu radionicu “Ruke u tijestu”, koncert posvećen Gioacchinu Rossinijui talijansku večer u restoranu Pet bunara.