ZADAR - U svom je domu preminuo poznati zadarski liječnik dr. Milivoj Klarić, prvi član Izvršnog vijeća a poslije i poglavar zadužen za zdravstvo i socijalnu skrb.

Dr. Klarić umro je u 85 godini života, a bit će sahranjen u srijedu na groblju u Bibinjama u 15 sati. Rođen u Stankovcima, gimnaziju je završio u Zadru, a Medicinski fakultet u Zagrebu gdje je specijalizirao otorinolaringologiju s užom specijalizacijom audiologa. Bio je odličan đak i student. Cijeli svoj radni vijek proveo je u zadarskoj bolnici. Iako je bio jedan od utemeljitelja HDZ-a, dr. Klarić bio je doktor pjesničke duše. Izdao je nekoliko zbirki poezije. Njegovi stihovi zauvijek će ostati spomen u zadarskom javnom prostoru. Manje je poznato da je autor teksta na ploči koja je ovjekovječila dolazak Arbanasa u Zadar, ispred crkve gospe Loretske, dok je znano kako su njegovi stihovi ispisani na spomen ploči postavljenoj na Gradskoj vijećnici:

Naraštaj domoljuba
Krvlju znojem, perom tkahu slobodni Zadar, slobodnu Hrvatsku
Njima u spomen.

Te nam je stihove izgovorio dr. Živko Kolega, prijatelj i kolega dr. Klarića, koji je kao predsjednik SO Zadar, dao postaviti tu spomen ploču nakon što je više zadarskih poeta pozvano da daju svoje stihove. Izabrani su ovi, koje je napisao dr. Klarić i u kojima je sve rečeno o povijesti ovog Grada, kazao je dr. Kolega.
Dr. Milivoj Klarić lani je dobio nagradu za životno djelo Zadarske županije za koju ga je predložila Matica Hrvatske u Zadru