Mladi zadarski stručnjaci, magistri kineziologije i kineziterapije te stručnjaci iz područja fizikalne terapije i rehabilitacije Josip, Grgur i Nino, u novouređenim prostorijama udruge "Vicko Zmajević" priredit će još jednu besplatnu radionicu "Zdrava leđa". Oni svakodnevno pomažu ljudima u rješavanju ozljeda i bolnih stanja sustava za kretanje te ovim predavanjem žele širiti znanje onima kojima će ova tema biti korisna i zanimljiva kako bi naučili nešto više o prevenciji, rehabilitaciji i održavanju kralježnice.

Kroz teoretski dio možete saznati o različitim uzrocima bolnih leđa, kako se odnositi prema boli, i tko vam sve pri tome može pomoći. Ono što ovu radionicu čini iznimno korisnom i zanimljivom je njezin praktičan dio gdje će polaznici uz pomoć naših stručnjaka probati ciljane vježbe za opuštanje, aktivaciju i stabilizaciju kralježnice.

Cilj ove radionice je naučiti ljude kako da se odnose prema svojem problemu, koji stav da zauzmu prema svojim tegobama i gdje sve mogu potražiti kvalitetne informacije za rješavanje istog. Drugi cilj radionice je naučit ljude osnovnim vježbama u kojima se mogu opustiti i na koji način aktivirati vlastiti lokomotorni sustav.

Želimo da svi koji dođu na radionicu ponesu nešto korisno za sebe i druge oko nas! Pozovite mamu, tatu, babu i didu i sve one kojima ova tema može koristit. Očekujemo Vas u što većem broju, pozivaju mladi Zadrani.

Radionica će se održati u srijedu od 19 do 20 h u spomenutim prostorijama na adresi Trg Gospe Loretske 1 (odmah pokraj frizerskog salona "Frane"), kod crkve u Arbanasima. Pozvani su svi zainteresirani, bez obzira na dob i predznanje.