U dvorani 3 Športskog centra Višnjik jutros je otvorena košarkaška liga srednjih škola Zadarske županije, nakon čega je odigrana i prva utakmica. Riječ je o projektu u okviru kojeg će se organizirati Prva košarkaška liga srednjih škola Zadarske županije za mladiće i Prva odbojkaška liga srednjih škola Zadarske županije za djevojke, što je u skladu s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije

Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja, o čemu je jutros na otvaranju govorio i zadarski župan Božidar Longin.

- Više puta sam i isticao kako mi je cilj potaknuti prvenstva osnovnih i srednjih škola, prvenstva pojedinih razreda unutar osnovnih i srednjih škola i na taj način stvoriti široku bazu budućih sportaša. Mislim da je to u zadnje vrijeme bili prilično zamrlo, a kao župan i nositelj školstva na prostoru Zadarske županije dat ću sve od sebe da potaknem sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život, rekao je župan Longin.

U ovim dvjema ligama sudjelovat će oko 200 natjecateljica i natjecatelja, učenika i učenica srednjih škola Zadarske županije. Kreće se s odbojkom i košarkom, a slijedit će, kaže, nogomet, rukomet i svi sportovi u kojima se mladi ljudi mogu natjecati.

- Nove generacije koje dolaze igraju košarku i nogomet na PlayStationu, a igrališta nam zjape prazna. Mi smo spremni pomoći u tome da se igrališta obnove i da se maksimalno oživi natjecateljski duh u dobnim kategorijama osnovnih i srednjih škola, najavio je župan.