ZADAR- Grad Zadar je iz drugog pokušaja završio natječaj za izradu skupog masterplana funkcionalne regije Sjeverna Dalmacija i Strateške procjene utjecaja na okoliš.

Između sedam valjanih ponuda izabrana je zajednice ponuditelja MOBILITA EVOLVA d.o.o., Zagreb; INŽENJERSKI BIRO d.d., Zagreb; EKONERG d.o.o., Zagreb.

Njihova je ponuda ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija valjana ponuda s cijenom od 1.667.000,00 kuna bez PDV-a, odnosno 2.083.750,00 kuna sa PDV-om. Procijenjena vrijednost radova izrade prometne studije koja je dio EU projekta bila je 2. 880 000 kuna. Taj  EU novac je  po natječaju drugi put odobren Gradu Zadru preko Ministarstva prometa. Prvi put ga nisu iskoristili u ugovorenom roku jer je natječaj za izbor izrađivača iscurio međusbnim žalbama ponuditelja Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave.
U odjelu za EU fondove duboko se nadaju da nakon današnje objave odluke, u žalbenom roku od 10 dana toga ponovno neće biti. Ako uspiju pravodobno zaključiti ugovor s izabranim izrađivačima, oni će imati godinu dana za izradu tog masterplana - što uključuje i istraživanja na terenu, osobito sezonskog prometa, da bi se donijela nova rješenja za bolji i pametniji zadarski promet.