Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je danas odlikovanja i priznanja brojnim sportašima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima, među kojima su bili i zadarski laureati. 

Redom hrvatskog pletera, za izniman sportski uspjeh i osvajanje brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovan je zadarski atletičar Stipe Žunić.

Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za osobite zasluge za kulturu i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovan je prof. dr. sc. Tihomil Maštrović. 

Povelja Republike Hrvatske, za osobite zasluge u besprijekornom glazbenom izričaju, izraženoj sugestivnosti u izvođenju pjesama te promociji klapskog pjevanja u Republici Hrvatskoj i u svijetu, dodijeljena je Tomislavu Braliću i Klapi Intrade iz Zadra. 

Ivan Marcelić, zlatni vaterpolist koji je podrijetlom iz Zadra, odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017.