ZADAR - Državno sudbeno vijeće objavilo je krajem prošle godine veliki natječaj na kojem je oglašeno i jedno mjesto suca na Trgovačkom sudu u Zadru. Na to mjesto prijavilo se šestoro kandidata.

Za njih kao i za još 64-ero kandidata za druge sudove, sazvano je psihološko testiranje, a kada će pasti konačna odluka, vjerojatno će proći još puno vremena u iščekivanju.
U tajništvu DSV-a su nam objasnili da oni koji prođu psihološko testiranje dolaze na intervju, a najbolji će proći sigurnosnu provjeru.

 Takva procedura  propisana je izmjenama zakona iz 2015. biti gotovo. Kandidati mogu samo čekati kao i predmeti koje će novi sudac ili sutkinja dobiti.
Odlaskom Tomislava Korone za gradskog pročelnika, ostalo je upražnjeno mjesto voditelja sudskog registra na Trgovačkom sudu. Na natječaj za voditelja registra kojeg je objavio Trgovački suda prijavilo se četvero kandidata. Međutim, samo je jedan kandidat pristupio pozivu za testiranje, koje očito nije prošao, ili kako je rečeno u službenom odgovoru - nije udovoljio uvjetima, natječaj je obustavljen.
Predsjednica suda Ardena Bajlo na poslove voditelja sudskog registra rasporedila je službenicu Trgovačkog suda Elviru Madunić.