U subotu 18. 11. obilježava se Dan stradanja Škabrnje. Prošlo je 26 godina otkada su u ovo ravnokotarsko selo ušle srpske paravojne formacije te uz potporu JNA ubili sedam ratnih zarobljenika i 62 civila. Sveukupno do ožujka 1992. je poginulo 86 osoba, većinom žena i starijih osoba.

Program počinje u 9.30 sati okupljanjem sudionika komemoracije na zapadnom ulazu u mjesto, odakle u 10 sati kreće Kolona sjećanja do Spomen- obilježja masovne grobnice
Tamo će zajednički vijenac u ime svih Izaslanstava položiti izaslanstvo Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata. U 11 sati služit će se sveta misa za stradale u Domovinskom ratu u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U 12.15 sati održat će se središnji komemorativni kulturno-umjetnički program na Trgu dr.Franje Tuđmana, nakon koje slijedi hodnja do spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke te polaganje vijenaca kod Središnjeg križa. Škabrnjani u protokolu očekuju da će to napraviti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković, premijer Andrej Plenković i drugi uzvanici.