Seljačka tržnica ovog vikenda obilježava 4. godišnjicu rada. Iako je formalno pokrenuta u rujnu 2013. godine, nedavna poplava i zatvaranje Supernove primoralo ih je na preseljenje kod dvorane u Jazinama, na kojem nije mogla živjeti u punom obimu. Ponovnim otvaranjem Supernove zakazanim za četvrtak, Seljačka tržnica vraća se na svoje staro mjesto te će uz standardno bogatu ponudu proizvoda zadarskih OPG-ova biti priređena degustacija proizvoda uz svečano rezanje torte.

Seljačka tržnica pokrenuta je u okviru zajedničkog projekta Zadarske Županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), vrijednog 210.500kuna. Cilj pokretanja tržnice bio je osigurati kupcima izravni pristup kvalitetnim sezonskim poljoprivrednim proizvodima s područja Zadarske županije, a istovremeno poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije pružiti mogućnost proširenja prodaje i lokalnog plasmana proizvoda izravno građanima i turistima. Na tržnici prodaju prvenstveno poljoprivredni proizvođači, koji su spremni uložiti dodatni napor kako bi osobno prodavali svoje proizvode te osigurava kontrolu kvalitete i podrijetlo proizvoda.

Nakon povlačenja UNDP-a iz projekta Seljačka tržnica postala je samoodrživ projekt, koji je eto tako stigao do četvrtog rođendana.