Izložbom dječjih radova u prostorijama društva Dante Alighieri u Zadru i predavanjem o zadarskim vojarnama u Gradskoj knjižnici Zadar (18 sati) danas započinje program obilježavanja Grada Zadra.

U prostorijama društva Dante Alighieri mladi će se Zadrani, polaznici talijanskog dječjeg vrtića Pinocchio, predstaviti izložbom "Moj grad kroz moje oči". U Gradskoj knjižnici prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru i arhitekt Nikola Bašić održat će prvo predavanje u ciklusu na temu brojnih zadarskih vojarni kao javnih prostora s ciljem osvješćivanja javnosti o njihovom potencijalu.

Sutra će polaznici DŠR Loptica predškolske dobi održati prezentaciju sportova kojima se bave (10 h), u Muzeju antičkoga stakla otvorit će se izložba Crno - bijelo s ponešto crvenog uz predstavljanje staklenog suvenira sv. Donat, autora Branimira Šalova - Matedija (18), a koncerte će održati polaznici Osnovne Glazbene škole sv. Benedikta (19.30) i Zagrebački gitaristički kvartet (Koncertna dvorana Braće Bersa, Kneževa palača, 20 h).

U četvrtak će se u Matici hrvatskoj prikazati knjiga Svetka Fatovića "Rječnik sestrunjskoga govora" (17.30), dok će u Muzeju antičkog stakla novinar Dražen Žura moderirati razgovor s Giuseppeom Pinom Gjergjom u povodu njegova 80. rođendana (18 h).

Za vikend na rasporedu su brojna sportska događanja, akcija mjerenja tlaka i šećera građanima te modna revija. Detaljan program na poveznici.