ZADAR - Proceduralnoj sjednici Gradskog vijeća, koja je za razliku od maratonskih danas trajala "kvart ure", malo šuga je dao SDP-ov vijećnik Erol Gaši.
On je tražio dopunu dnevnog reda koji je isključivo bio potvrda 11 dobitnika javnih priznanja Grada Zadra, preloživši da se Renati Peroš, ravnateljici Narodnog muzeja dodijeli nagrada za životno djelo. - Renata Peroš svojiom stručnim radom i onim što gradi kao kneginja ovog Grada kojoj se ne može ništa, zaslužila je da joj se poklonimo i dignemo ruku za njezino životno djelo. Ona kao gospodarica Narodnog muzeja pokazuje koliko se može kad se hoće nešto napraviti. Znam da će biti problema s vijećnicima SDP-a oko ovog prijedloga, ali od vas ostalih očekujem da ne propustite priliku da joj se ove godine dodjeli ta nagrada, kazao je Gaši za govornicom Gradskog vijeća u čemu ga nije mogao zaustaviti niti predsjednik Zvonimir Vrančić.

Prijedlog nije prošao ali svi ostali su dobili jednoglasnu podršku. Od dobitnika nagrada za životno djelo Miljenka Domijana i dr. Freidoon Ghazija, preko gimnazijske nastavnice matematike i mentorice iz MIOC-a Aide Vlainić, dr. Klaudija Grdovića, Javne vatrogasna postrojba Zadar, sportaša Stipe Žunića i Luke Modrića do pjevačice Nele Šarić, OPG Miodrag Deša, IT stručnjaka Marka Mišulića i arhitekta Krešimir Damjanović, dobitnika svjetske nagrade.
Na poziv Grada Zadra stiglo je 16 prijedloga, a među onima koji su potpisnici prvi put je i predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja Zvonimir Vrančić koji je nominirao Nelu Šarić. Uz NK Zadar kandidaturu Luke Modrića podržali HDZ-ovi vijećnici Elvira Sterle, Iva Dunatov, Milena Ikić, Dario Nakić i Damir Burčul.

Gradonačelnik Branko Dukić obrazložio je zbog čega je dodjeli Grb Grada, a ne nagradu Gradonačelnika kako je rekao za govornicom, braći Deur i korisnicima prenoćišta sv. Vinko Paulski. Marin i Josip Deur spašavali su tijekom poplave u Zadru, dok su beskućnici zavrnuli rukave i uzgajaju plodove zemlje koji se daju Pučkoj kuhinji gdje se i oni hrane, naveo je Dukić među ostalim..

Dodjela javnih priznanja Grada Zadra bit će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća za Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Krševana.