ZADAR - Tvrtka Inero iz Solina nakon godinu dana ponovno je angažirana na radovima u Poliklinici. Taman što su zadarskoj bolnici predali Polikliniku nakon popravnih radova u vrijednosti od 7 milijuna kuna, dobili su novi posao od 6 milijuna kuna.

Opća bolnica Zadar je sa izvođačem Inero d.o.o. 7.studenog u postupku sukladno Zakonu o javnoj nabavi sklopila Ugovor predmeta nabave: „Radovi na sanaciji oštećenja od poplave na zgradi Poliklinike OB Zadar", informacija je koju smo pisanim putem dobili od ravnatelja Željka Čuline. Naime, Ravnateljstvu smo postavili pitanje kad je provedena javna nabave ta kako je moguće da je iznos radova veći od procijene štete sudskih vještaka.

Iz odgovora ravnatelja Čuline proizlazi kako radovi obuhvaćaju sanaciju podruma i prizemlja zgrade ali i preuređenje prostora za smještaj gama kamere od 3.5 milijuna kuna, te ugradnju klima komora. Novac za pokriće navedenih radova osigurana od strane Ministarstva zdravstva. Prije toga je sklopljen Sporazum o prijenosu ovlasti za provedbu postupka javne nabave radova i roba za sanaciju štete od poplave i puštanje u rad Poliklinike između Ministarstva zdravstva, Zadarske županije i Opće bolnice Zadar, navodi se u informaciji ravnatelja bolnice.