Marin Majo Marasović, turistički djelatnik iz Starigrada, vlasnik hotela Rajna i agencije za safari na Velebitu, ovih je dana objavio nevjerojatnu priču o mladiću koji je pješice krenuo iz Hrvatske prema Bliskom Istoku. Talijan Federico neko je vrijeme bio stacioniran na otoku Cresu, gdje je boravio godinu dana i kupio magarca, dvije koze, nekoliko ovaca te krenuo pješice na put prema "Svetoj zemlji". Majo ga je sreo na Majstorskoj cesti u podnožju Tulovih greda.

- Federico je rođen u Trstu i nakon dosta putovanja i života u modernom svijetu, odlučio se na skroman život. Kaže da putuje u neku zemlju, možda Siriju, Libanon ili Izrael, gdje može živjeti na tradicionalan i jednostavan način. Spava u šatoru u prirodi. Na naš upit kako mu možemo pomoći i treba li mu novac rekao je da novac ne dolazi u obzir. Ponekad završi na nekom ručku, jer mnogi ga žele ugostiti i malo popričati s njim o njegovoj misiji.

Na pitanje zašto ide s toliko životinja kaže da svi nešto rade i tako se pomažu. Ima dovoljno kozjeg i ovčjeg mlijeka, a i magarac pomaže jer nosi ostale stvari. Pas je star 13 godina i nada se da će i on završiti turneju, piše Majo.

Federicu će do cilja trebati oko dvije godine. Planira nešto duže ostati u Turskoj ili Bugarskoj, a na pitanje kako će preko granice s toliko životinja kaže da mu se ne žuri i da će pokušati uvjeriti službenike pa to sve ne bi trebalo biti tako kruto i nada se da će ga pustiti.

- Uvijek su se ljudi selili i putovali kroz povijest, a nisu imali sve papire, kaže Federico.