Teret brojnih gradilišta i privremene regulacije u Zadru pao je na građane koji se stalno pozivaju na strpljivost i poštivanje znakova. No što kada znakova nema ili su oni pak u neprimjerenom obliku?

Već smo pisali o Ulici Rikarda Katalinića Jeretova koja je u labirintu privremene regulacije prometa postala važna zaobilaznica uz Obalu kneza Branimira. Stanare obližnjih zgrada iznenadile su kazne koje su ih dočekale na automobilima. Naime, mjesta na kojima su se ranije stalno parkirali odjednom su postala zabranjena i to bez ikakvog znaka. 

Znaka nema ni u Ulici Stjepana Radića u kojoj su kolone postale svakodnevna pojava. "Pazi, pauk diže" stoji obavijest na papiru zalijepljenom na stablu. Nije poznato tko ga je postavio, a većina građana pomisli da je riječ o šali. No nije šala već improvizirano upozorenje jer se, zbog nesmetanog prolaska autobusa, na tom dijelu očito više ne dopušta parkiranje. Međutim, ni tu nema jasno vidljivog znaka kako bi građani bili sigurni da je na snazi privremena prometna regulacija. U jedno su ipak sigurni - oni će snositi kazne za tuđa, loša rješenja.