U postupku izdavanja lokacijske dozvole je izgradnja raskrižja ulica Vlatka Mačeka i Šestanski prolaz te ulica Put Kotlara i braće Miroslava i Janka Perice.

Javni uvid u spis predmeta može se izvršiti 21. studenog u 9 sati u prostorijama gradskog odjela u zgradi tržnice.

Riječ je o crnoj prometnoj točki kod podvožnjaka u Arbanasima na koju već duže vrijeme upozoravaju građani i gradski vijećnici. 

Nakon dobivanja lokacijske dozvole, Grad će ovaj projekt kandidirati na MUP-ov Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH. Očekujemo da će to biti krajem godine, rekao nam je Darko Kasap, gradski pročelnik za graditeljstvo i prostorno uređenje.

Sredstvima iz ovog programa Grad je ove godine izgradio rotor kod Čistoće, a u tijeku su i radovi na raskrižju ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića (kod Vruljice) za koje je odobreno 2,2 milijuna.

Projekt za dionicu u Arbanasima predviđa izgradnju dodatne trake, odnosno lijevog skretača. U slučaju da se ne ostvare sredstva iz programa MUP-a, Grad će novac za rješavanje ove kritične prometne točke pronaći u proračunu, najavljeno je ranije iz gradske uprave.