Na današnjoj sjednici Gradskog odbora SDP-a raspisani su redovni unutarstranački izbori. Izbori na kojima će zadarski SDP-ovci birati novog predsjednika, potpredsjednike, članove Predsjedništva i Gradskog odbora održat će se 26. studenog u hotelu Kolovare.

Današnja sjednica GO predstavljala je ujedno prvu sjednicu nakon lokalnih izbora, održanih u svibnju. Kako doznajemo, atmosfera na Trgu pet bunara odisala je nezadovoljstvom velikog broja članova. To ne čudi jer, nakon poraza na lokalnim izborima, predsjednicu zadarskog SDP-a Sabinu Glasovac u lokalnom političkom životu nije bilo "ni vidjeti ni čuti", a sastanak vodstva stranke, koja bi trebala predstavljati najveću oporbu u Zadru, sazvan je nakon nevjerojatnih pola godine. Pojedini članovi iz "stare garde" sjednici se nisu odazvali, što se u dijelu SDP-ovaca protumačila kao jasna poruka vodstvu.

Za sada jedini koji je istaknuo svoju kandidaturu za preuzimanje čela zadarskog SDP-a je gradski vijećnik Antun Novoselović. Bivšeg načelnika krim policije ne vide svi kao iskorak u "bolje sutra" za zadarski SDP, no za Zadarski list je izjavio kako vjeruje da će ga podržati većina članova.

On bi uza sebe, kako doznajemo, najviše volio vidjeti Daniela Radetu i Irenu Dragić, a kao potencijalni kandidati za potpredsjednička mjesta spominju se još i Jure Zubčić te Darko Vrdoljak. U krugovima socijaldemokrata mogu se čuti i imena potencijalnih kandidata za članove Predsjedništva - Erol Gaši, Iva Šestan, Jelena Jelavić, Ivan Matešić, Sandra Lordanić-Lukavac, Radoslava Gregov, Nino Mrčela...

Rok za prijavu kandidatura je petak, 17. studenog. Preostaje vidjeti hoće li naredni dani donijeti iznenađenje na zadarskoj ljevici. No jedno je sigurno - pred novim vodstvom težak je zadatak. Ako SDP želi biti najjača opozicija u Zadru te prijetnja HDZ-u na sljedećim lokalnim izborima, morat će puno bolje od okupljanja jednom u šest mjeseci.