Već četvrtu godinu za redom održat će se završnica dobro poznatog Sveučilišnog malonogometnog kupa studenata Sveučilišta u Zadru. Kao i svake godine tako i ove Kup ima humanitarni karakter te će se novci od kotizacije donirati Zadranki Dariji Šimunov. 

Završnica Sveučilišnog malogometnog kupa 2017. održat će se u subotu 11.11. s početkom u 14 sati na ŠRC Franka Lisice kada će za broncu svoje snage odmjeriti ekipa Ekologije protiv ekipe Jezičara. Prošlogodišnji osvajač Kupa, Ekologija, nije uspjela proći čvrstu ekipu Povijesti u polufinalu pa umjesto moguće obrane titule, morat će se u ovu slubotu u 14 sati pobrinuti da uzmu barem broncu. S druge strane terena bit će im najosebujnija ekipa SMNL-a, Jezičari. Kako bi doznali tko će uzeti broncu, a tko drvo, dođite na Franka Lisicu u 14h i provjerite.
Veliko finale slijedi odmah u 15 sati kada će se susresti stare rivalske ekipe Povijesti i Geografije.

Svaka utakmica između ovih ekipa izazivala je veliku pažnju gledateljstva i slušateljstva. Povijest na ovogodišnjem Kupu nije još izgubila utakmicu, a gol razlika je nestvarnih 26:9 u 5 utakmica čime je Povijest pokazala da može svakome kvalitetno parirati. S druge strane, ekipa Geografije je ekipa koja je napravila najveći pomak u igri od svih ekipa od kada postoji ovo natjecanje. Od ekipe koja je u Ligi 2016. ispala već u regularnom dijelu natjecanja, došli su do ekipe koja je osvojila Ligu 2017. i igra finale Kupa 2017. godine. Jedina ekipa koja je prije njih ušla u oba Finala u jednoj godini je upravo ekipa Povijesti, no Povijesničari nikada nisu osvojili Ligu.

Dođite pogledati u subotu na ŠRC Franka Lisice tko igra najbolji nogomet na Sveučilištu te se zabavite uz glazbu i točeno pivo.

RASPORED UTAKMICA FINALNOG DANA:
14H - EKOLOGIJA - JEZIČARI, ZA 3. MJESTO
15H - POVIJEST - GEOGRAFIJA, FINALE
16H - DODJELA MEDALJA I PEHARA NAJBOLJIM POJEDINCIMA I EKIPAMA